Érzékszervek.


ellenőrizze, hogy nincs férgek melyik orvos fergek terjedese

Inger[ szerkesztés ] Az érzékszervek az ingert érzékszervek szempontból értékelik: modalitás, intenzitás, hely, időtartam. Egy hangingert a két érzékszervek különböző időpontokban észlelhet; ez az időkülönbség teszi lehetővé a hangforrás helyének meghatározását.

phylum platyhelminthes adalah

Az egyes receptorok csak bizonyos ingerekre érzékenyek: például a mechanoreceptorok a tapintás különböző altípusaira. Az intenzitásról és az időtartamról szóló információt a receptorok impulzusmintázattal kódolják.

Az érzékszervek

A receptor elhelyezkedése az inger helyéről informálja az agyat. Modalitás[ szerkesztés ] Az inger modalitása egy érzékelhető fizikai vagy vegyi jelenség.

tabletták férgektől étkezés előtt vagy étkezés után

Ilyen például a hanga hőmérsékleta nyomásaz íz. A modalitást elsődlegesen a receptor típusa kódolja, érzékszervek lát az ember csillagokat a szemre mért ütés következtében.

giardiasis protokoll a 80 as években elvesztett paraziták

Az agyban az érzékszervi modalitásnak megfelelő területek fogadják és dolgozzák fel a beérkező információkat, így alakítva ki a tudatosan észlelt érzetminőségeket. Az egyes agyterületek az érzékszervek beléjük érkező jelet csak a nekik megfelelő modalitásúnak képesek feldolgozni; így jöhet létre a szinesztézia jelensége.

paraziták és gyermekek kezelése

Érzékszervek adekvát ingerük szerint[ szerkesztés ] Fény[ szerkesztés ] A fény a szemmel látható elektromágneses sugárzás. Vannak állatok, érzékszervek például a méhekamik látják az ultraibolya fényt és vannak, amik az infravörös sugárzást látják, például a gödörkés arcú viperák.